Cum să alegi cel mai bun aparat fitness multifuncțional pentru acasă?

Aparat Fitness Multifunctional Acasa

Îți dorești un corp de invidiat și un stil de viață sănătos, dar nu ai timpul și nici energia necesară pentru a-ți modifica programul în așa fel încât să incluzi în rutina ta de zi cu zi și ședințe regulate la sala de fitness? Nici nu este nevoie! Tot ce trebuie să faci este să investești într-un aparat fitness multifuncțional pentru acasă. Este cea mai practică metodă dacă vrei să fii mereu în formă și cel mai simplu mod de a obține stilul de viață mult dorit. Iar dacă ai nevoie de mai multe argumente ca să te convingi, ți-am pregătit în continuare o listă cu 7 din cele mai importante avantaje ale unei astfel de investiții.

 

De ce să investești într-un aparat fitness multifuncțional?

 

#1 Provocările de până acum se transformă în micile plăceri ale vieții

 

Starea de spirit și pofta de viață ți se vor schimba radical odată cu investiția într-un aparat multifuncțional fitness. Aparatele de fitness multifuncționale te ajută să-ți crești rezistența prin dezvoltarea mușchilor și îmbunătățirea fluxului sanguin. Inima și plămânii tăi vor funcționa mai bine. Astfel, provocările de zi cu zi precum urcarea sau coborârea treptelor, alergatul și alte activități fizice se vor transforma în mici plăceri pe care nu-ți vei mai dori să le eviți niciodată.

 

Începi să gândești altfel după ce devii un sportiv veritabil. Chiar dacă la început ți se va părea dificil, pe parcurs, îți vei dori să crești timpul de antrenament. Și astfel, vei privi orice ocazie de a face mișcare ca pe o oportunitate de dezvoltare a fizicului.

 

#2 Este mai simplu să-ți atingi scopurile când poți evalua progresul

 

Dacă îți dorești să slăbești arzând calorii cu viteza fulgerului, este absolut esențial să faci sport. Rezultatele folosirii unui aparat fitness multifuncțional depășesc eficiența exercițiilor fizice obișnuite. Atingerea obiectivului final devine cu atât mai motivantă cu cât poți ține socoteala caloriilor consumate. Un aparat multifuncțional fitness poate fi folosit pentru o mare varietate de exerciții fizice. Și în funcție de intensitatea antrenamentului, poți consuma între 200 și 400 de calorii în doar jumătate de oră.

 

Pentru a slăbi în mod sănătos, regula pe care trebuie să o respecți este una simplă. Arde mai multe calorii decât consumi și astfel corpul tău pur și simplu va începe să topească kilogramele în plus. De aceea, folosește un aparat fitness multifuncțional pentru acasă și fă această scădere simplă știind exact câte calorii ai pierdut în urma fiecărei sesiuni de antrenament.

 

#3 Cu un aparat fitness multifuncțional te antrenezi corect

 

Genunchii, gleznele, mijlocul și alte încheieturi pot suferi din cauza exercițiilor fizice efectuate incorect. Cu alte cuvinte, mișcarea este sănătoasă, însă doar atunci când nu presupune să sacrifici încheieturile de dragul dezvoltării mușchilor sau pierderii kilogramelor în plus.

 

Prin folosirea unui aparat fitness multifuncțional pe de altă parte, poți să eviți suprasolicitarea încheieturilor și implicit vătămarea lor. Aceste aparate de fitness sunt proiectate în așa fel încât să suporte greutatea corpului în timpul exercițiilor fizice. Astfel, efortul intens nu se resimte la nivelul încheieturilor.

 

#4 Secretul stă în echilibru

 

Cu ajutorul unui aparat fitness multifuncțional profesional poți să antrenezi mai multe grupe de mușchi. Astfel corpul tău va ajunge să se dezvolte armonios. Nu este neapărat nevoie să mai investești și în alte tipuri de aparate pentru antrenament. Efectuate conform instrucțiunilor, exercițiile la aceste aparate îți vor întări brațele, picioarele și trunchiul. Iar pentru a completa sesiunile de antrenament te poți baza doar pe propriul corp, sau pe câteva accesorii auxiliare foarte ieftine.

 

Chiar și într-o sală de antrenament, când folosești un aparat menit pentru antrenarea unei singure grupe de mușchi, există riscul ca o parte a corpului să se dezvolte mai mult decât restul și astfel să nu obții rezultatele dorite din punct de vedere vizual. Dar cu un aparat fitness multifuncțional pentru acasă trupul tău se dezvoltă proporțional și devine din ce în ce mai atrăgător.

 

#5 Nu există prea multe opțiuni când vine vorba de antrenament

 

Cele mai multe aparate fitness multifuncționale pentru acasă îți oferă mai multe posibilități de antrenament. Astfel, îți poți diversifica seria de exerciții zilnice sau săptămânale, evitând instalarea plictiseliii.

 

Când fiecare zi aduce cu sine o nouă provocare, antrenamentul fizic devine o plăcere. În plus, deoarece îți permite să reglezi intensitatea exercițiilor, un aparat de sport acasă îți este de folos, indiferent de condiția fizică pe care o atingi.

 

#6 Sănătatea este frumusețe

 

Prin întărirea musculatorii din întregul corp vei obține în primul rând o postură sănătoasă. Iar acest lucru nu numai că te va face să uiți de durerile de spate și de membre, ci te va ajuta și să devii mai atrăgător pentru persoanele din jur.

 

Un spate drept îți oferă mai mult echilibru și siguranță în mișcare. Vei părea mai încrezător și mai stăpân pe propria persoană dacă faci sport. Iar această atitudine îți va deschide multe uși în viață.

 

#7 Recuperarea se face mai ușor prin sport

 

Fie că vorbim de perioada de convalescență după o boală sau un accident, ori de timpul de vindecare necesar după o lovitură emoțională, poți trece mai ușor peste orice provocare dacă te bazezi pe sport. Mișcarea te întărește atât din punct de vedere fizic cât și psihic. Ea te ajută să devii mai concentrat și îți oferă un scop precis. Astfel susține atât refacerea trupului, cât și a sufletului.

 

Dacă vrei să te dezvolți din punct de vedere personal, fă mai întâi sport! Procedând astfel devii mai ordonat și mai disciplinat și poți trece mai ușor peste orice fel de obstacole.

 

Cum alegi cel mai bun aparat fitness pentru acasă?

 

Dacă vrei să slăbești, să-ți tonifici corpul, sau să-ți crești rezistența, poți începe oricând un program elaborat de exerciții fizice care să te ajute în atingerea scopului tău, folosindu-te doar de propriul corp, fără a face alte investiții. Dar este mai practic, mai sigur și infinit mai distractiv dacă în loc să te descurci singur, apelezi la puterea uimitoare a unui aparat fitness multifuncțional pentru acasă și o combini cu eficiența unor echipamente auxiliare, ieftine și practice.

 

Aparate fitness multifuncționale

 

Dacă faci o vizită la o sală de forță, vei vedea o mulțime de aparate de fitness. Ele sunt create în așa fel încât să simuleze ciclismul, alergatul, schiatul, vâslitul, sau chiar urcatul scărilor. Unele sunt dotate cu motoare electrice și altele nu. Unele au dimensiuni mari, iar altele încap cu lejeritate într-un hol. Însă indiferent de tipul lor, astfel de echipamente sunt tot ce îți trebuie pentru a face sport în cel mai confortabil mod cu putință, ferit de intemperiile vremii, sau de aglomerația orașului.

 

Prețul pentru un aparat fitness conceput pentru creșterea rezistenței fizice sau a forței, poate varia între câteva sute și câteva mii de lei în funcție de numărul de programe cu care este prevăzut și opțiunile de monitorizare. Însă chiar dacă inițial un aparat modest din punct de vedere tehnologic ți se pare satisfăcător, este bine să optezi de la început pentru unul performant deoarece odată cu trecere timpului ți se va schimba și stilul de antrenament. Iată care sunt opțiunile tale:

 

 • Aparate de fitness tip bicicletă

 

Ciclismul este un sport foarte bun pentru dezvoltarea armonioasă a corpului. Nimic nu este mai plăcut decât să te sui pe bicicletă și să descoperi cele mai frumoase părți ale orașului sau ale zonei în care locuiești în timp ce pedalezi. Și pe lângă aceste avantaje, ciclismul îmbunătățește și calitatea somnului, liniștește sistemul nervos și previne apariția varicelor și a altor afecțiuni la nivelul membrelor inferioare.

 

Cu toate acestea, dacă trăiești într-un oraș aglomerat sau într-un loc unde infrastructura nu încurajează mersul pe bicicletă, un aparat de fitness tip bicicletă, cu care să te antrenezi acasă, este exact ceea ce îți trebuie.

 

 • Benzi de alergat

 

Dacă nu îți place să mergi cu bicicleta, alergatul este un alt mod de a face sport de întreținere. El se numără printre cele mai eficiente exerciții fizice de creștere a rezistenței și îmbunătățire a activității cardiace. Deși pentru unii alergatul poate părea o activitate banală, în realitate el are are multiple avantaje asupra organismului, dar și asupra stării de spirit.

 

Principalul punct forte al alergatului este faptul că-l poți practica aproape oriunde și pe orice vreme dacă dispui de îmbrăcămintea adecvată. Dar cu toate acestea, dacă nu locuiești într-un loc cu puțină poluare, ca de exemplu lângă un parc sau la țară, departe de carosabil și gazele toxice emise de motoarele automobilelor, este de preferat să alergi pe o bandă de alergat, într-un spațiu închis.

 

 • Aparate de fitness cu greutăți

 

Aparatele de fitness dotate cu blocuri de greutăți a căror masă o poți regla după bunul plac fac posibil un antrenament foarte diversificat. Un astfel de exemplu este aparatul multifuncțional de fitness Kettler Fitmaster cu 12 plăci de câte 5 kilograme, curea universală pentru mână și picior și bară scurtă pentru un antrenament adaptat nevoilor tale.

 

Dacă îți dorești un aparat fitness multifuncțional pentru acasă, special conceput pentru efectuarea exercițiilor fizice de forță, investiția într-un Kettler Fitmaster este cum nu se poate mai profitabilă deoarece poți folosi acest echipament pe tot parcursul evoluției tale.

 

Echipamente auxiliare de antrenament

 

Dacă abia ți-ai descoperit plăcerea pentru sport, ca să investești inteligent, începe cu următoarea listă de echipamente convenabile ca preț. Ea este compusă din produse cu un design simplu și practic care vor definitiva rezultatele obținute cu ajutorul aparatului de fitness după fiecare sesiune de exerciții:

 

 • Preș pentru yoga

 

Nu este absolut necesar să practici yoga ca să profiți la maxim de beneficiile oferite de un preș de antrenament. Un astfel de produs este folositor pentru multe exerciții fizice. El nu numai că îți protejează parchetul de transpirație și zgârieturi, dar sporește și siguranța.

 

Preșurile pentru yoga sunt făcute dintr-un material rezistent, care nu alunecă ușor. De aceea ele permit practicarea exercițiilor fizice în deplină siguranță eliminând complet riscul de accident. În plus, sunt atât de convenabile și au atât de multe întrebuințări încât îți recomandăm să investești într-unul doar și pentru completarea seriilor de antrenament cu câteva exerciții de întindere.

 

 • Benzi elastice

 

Benzile elastice de antrenament sunt confecționate dintr-un latex rezistent. În funcție de grosimea materialului, ele pot avea o rezistență scăzută, medie sau mare, fiind folosite pentru întărirea mușchilor brațelor și spatelui.

 

Dintre toate tipurile de echipament sportiv, benzile elastice din latex sunt unele din cele mai convenabile, dar și eficiente produse, mai ales pentru începători. Însă trebuie să le folosești în mod corespunzător!

 

 • Mingi de tonifiere

 

Deși la prima vedere te-ai aștepta mai degrabă să le vezi sărind undeva pe plajă, mingile de tonifiere sunt perfecte pentru lucrarea brațelor și părții superioare a trunchiului. De aceea include-le cu încredere în programul antrenamentelor tale fizice.

 

La fel ca în cazul benzilor elastice de latex, majoritatea firmelor producătoare de echipament sportiv pun la dispoziția amatorilor mai multe tipuri de mingi de tonifiere clasificate în funcție de greutatea lor. Cele mai ușoare din acestea au o masă de doar 1.5 kilograme și pot fi folosite pentru o gamă largă de exerciții.

 

 • Extensoare

 

Extensoarele sunt minunate atunci când cauți un tip de echipament pe care să-l iei cu tine și în călătorii. Ele au o greutate redusă și ocupă puțin spațiu. În plus, cu ajutorul lor poți lucra mai multe grupe de mușchi.

 

Există extensoare cu diferite destinații. Unele dintre ele sunt special create pentru mușchii brațelor, iar altele au fost gândite pentru tonifierea pieptului. De aceea, pentru a beneficia de un antrenament complet fără a investi sume fabuloase în echipament, cel mai bine este să cumperi un set de extensoare în locul unor produse specializate pentru diferite zone ale corpului.

 

Principalele 5 criterii după care să alegi un aparat fitness multifuncțional de care să fii complet satisfăcut

 

#1 Sportul pe care îți place să-l practici

 

Așa cum reiese și din rândurile de mai sus, aparatele de fitness sunt gândite astfel încât folosirea lor să-ți oblige corpul să efectueze mișcări asemănătoare cu cele din timpul practicării unui sport. De aceea, primul criteriu în funcție de care ar trebui să-ți alegi aparatul de antrenament este sportul preferat. Degeaba investești într-un aparat multifuncțional tip bicicletă, dacă nu îți place ciclismul. Și cu siguranță nu vei profita prea mult nici de unul care îți crează impresia că alergi pe scări dacă în mod obișnuit faci orice ca să eviți urcatul.

 

#2 Spațiul de care dispui

 

Nu toate aparatele de fitness sunt la fel de voluminoase. Chiar dacă nu dispui de mult spațiu liber în propriul apartament, există mai mult ca sigur un aparat și pentru tine! Iar dacă orice ai face nu reușești să găsești doi metri pătrați liberi ca să instalezi echipamentul care îți va schimba viața, înseamnă că este timpul pentru o curățenie generală.

 

#3 Bugetul de investiție

 

Sfatul nostru este să investești de la bun început într-un aparat de fitness cât mai performant. Chiar dacă dispui de un buget limitat, cumpără un aparat care să se adapteze nevoilor tale atât în momentul investiției, cât și pe măsură ce vei evolua deoarece per total este mai convenabil. Bineînțeles că poți și chiar este recomandat să achiziționezi pe parcurs și echipamente auxiliare cu care să-ți completezi programul de antrenament. Dar este bine ca aparatul de bază să fie exact ceea ce ai nevoie.

 

#4 Opțiunile pe care ți le oferă

 

Ca în cazul telefoanelor mobile sau laptopurilor, nimeni nu folosește toate opțiunile oferite de un aparat fitness multifuncțional. Dar ca și atunci când vine vorba de aplicații, nu există doi oameni cu aceleași preferințe. De aceea este bine să investești într-un aparat care să aibă cât mai multe opțiuni. Astfel, ideea de a se antrena cu ajutorul lui s-ar putea să atragă și alți membri ai familiei. În plus, dacă la un moment dat te gândești să-l schimbi, valoarea de revânzare a unui produs este cu atât mai mare cu cât acesta este mai sofisticat.

 

#5 Modul în care este construit

 

Dacă ai de ales între preț și calitate, optează întotdeauna pentru calitate. S-ar putea să ți se pară că ne contrazicem cu ceea ce am spus mai sus. Dar un aparat de fitness care se strică după doar câteva utilizări nu este o investiție profitabilă. Oricâte programe de antrenament ar pune la dispoziție, rezistența la uzură este de dorit.

Ce trebuie să știi înainte de a investi într-un aparat fitness multifuncțional?

 

Pentru că nu puțini sunt cei care își doresc să se apropie cât mai mult de perfecțiune când vine vorba de corpul lor, producerea și comercializarea aparatelor de fitness pentru acasă sau săli de sport fac parte dintr-o industrie de sute de milioane de dolari. Toate aceste produse sunt create cu scopul obținerii corpului mult dorit într-o manieră sănătoasă. Însă ceea ce trebuie să ai în vedere înainte de a investi într-un astfel de aparat sunt următoarele trei amănunte:

 

 • Niciun aparat de fitness, oricât ar fi de performant, nu va da rezultate dacă nu este folosit cu regularitate. Echipamentul sportiv face antrenamentul mai distractiv. Dar indiferent de tipul său, el nu poate lucra în locul tău;

 

 • Pentru a evita vătămarea articulațiilor sau altor părți ale corpului, respectarea instrucțiunilor de folosire a aparatelor de antrenament este absolut vitală. Cu toate că utilizarea lor reprezintă o metodă mult mai sigură de antrenament decât efectuarea exercițiilor fizice fără îndrumarea unui specialist, pentru evitarea oricărui risc, un dram în plus de precauție nu strică niciodată;

 

 • Există o gamă largă de opțiuni, chiar și când vine vorba de aparate de fitness multifuncționale. De aceea este bine să te informezi despre fiecare dintre ele. Nu renunța la calitate în favoarea prețului. Și nu în ultimul rând, cunoaște-ți atât de nevoile cât și limitele dacă îți dorești un produs cu adevărat util.

3 thoughts on “Cum să alegi cel mai bun aparat fitness multifuncțional pentru acasă?

 1. Victor says:

  Foarte folositor articolul, cautam de mult sa aflu mai multe informatii despre aparate fitness multifunctionale. Mersi fain!

 2. Roxana says:

  Multumesc pentru informații,sunt foarte folositoare. Am sa achiziționez un aparat Fitness multifuncțional pentru acasă cu siguranța!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *