Cum recunoști o bancă de fitness multifuncțională și ce poți face cu ea?

Aparate Fitness Banca Fitness Multifunctionala

O bancă de fitness multifuncțională este un dispozitiv profesional care ar trebui să facă parte din arsenalul oricărui împătimit de fitness. Ea este superioară altor tipuri de bănci de antrenament. Iar din punct de vedere al spațiul pe care îl ocupă, este foarte ergonomică. Ca funcționalitate, banca multifuncțională se remarcă prin asigurarea suportului optim pentru efectuarea unei game largi de exerciții fizice.

Ca design, există bănci de fitness fixe și mobile. Cu primele se pot efectua exerciții pentru o singură grupă de mușchi, iar cu cele din urmă pentru mai multe. Cele mai comune tipuri de bănci de antrenament sunt:

  • banca de fitness multifuncțională;
  • băncile reglabile sau fixe;
  • banca pentru abdomene;
  • banca pentru hiperextensii.

Bancă de fitness multifuncțională

Poți folosi o bancă de fitness multifuncțională atât pentru antrenamente de forță, cât și atunci când urmărești să-ți crești masa musculară. Ea este utilă pentru exerciții cu gantere, dar și antrenamente bazate pe propria greutate. Principalul avantaj al unei astfel de bănci este posibilitatea de reglare a spătarului, motiv pentru care ea poate fi folosită atât în antrenamentul brațelor și pieptului, cât și pentru picioare.

Băncile reglabile sau fixe

Acest tip de bănci sunt fabricate dintr-un cadru orizontal, ce oferă suport, și un sistem reglabil cu care se poate ajusta înclinarea. Cu ajutorul acestui tip de aparat se pot efectua exerciții cu gantere pentru brațe; exerciții cu bare de antrenament pentru umeri și piept; exerciții de tip ramat pentru dezvoltarea spatelui; abdomene simple sau la spalier; precum și exerciții pentru posterior și picioare.

Banca pentru abdomene

Dintre toate tipurile de bănci de antrenament, banca pentru abdomene este cel mai modest dispozitiv ca dimensiuni. Ea este special gândită pentru tonifierea mușchilor abdominali și oferă suportul necesar pentru efectuarea mai multor tipuri de abdomene.

Banca pentru hiperextensii

Principalul avantaj al băncilor pentru hiperextensii este faptul că se pot plia, fiind ușor de depozitat în interiorul locuinței. Pe de altă parte, ele sunt un tip de dispozitive de fitness foarte solicitante, fiin în general folosite pentru extensii ale mușchilor spatelui.

De ce să investești într-o bancă de fitness multifuncțională dacă ai de gând să cumperi un singur dispozitiv?

În funcție de tipul de antrenament, este bine ca banca pe care o folosești să aibă un anumit grad de înclinare. Astfel, pentru posibilitatea antrenării cât mai multor grupe de mușchi, recomandăm investiția în dispozitive verstile, ca de exemplu o bancă fitness Axos Universal sau un aparat fitness Kettler Alpha Pro.

 

Ce caracteristici are o bancă de fitness multifuncțională?

Nu este nevoie să investești și în alte echipamente pentru efectuarea exercițiilor de fitness, dacă ai deja o bancă multifuncțională. Cu ajutorul ei te poți antrena eficient ajutându-te doar de greutatea propriului trup.

Pe de altă parte, sportivii de performanță preferă să achiziționeze și gantere sau bare de antrenament deoarece o astfel de bancă oferă suportul optim și pentru exercițiile fizice de forță. Datorită materialelor din care sunt confecționate, băncile de fitness multifuncționale suportă greutăți corporale mari, la care se pot adăuga fără risc de accident și gantere voluminoase.

Astfel, pentru proprietățile lor superioare în comparație cu alte tipuri de bănci de antrenament, cele multifuncționale reprezintă alegerea ideală pentru sportivii interesați de o investiție profitabilă.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *